Powder brows

Ben jij geïnteresseerd in Powder Brows? Dit is de huidige trend op het gebied van semipermanente make-up. Bij BeautyChic kun je terecht voor de mooiste ombre powder brows. Je krijgt bij BeautyChic altijd een behandelplan op maat, waarin alles in overleg gaat met de klant. Op deze manier kan het mooiste resultaat worden behaald en kun jij optimaal genieten van jouw prachtige wenkbrauwen. Wist jij dat powderbrows bij de meeste klanten gemiddeld na 1-2 jaar pas bijgewerkt hoeven te worden?

Afspraak maken

Wat zijn Powder brows

Ken jij nog die donkere, dunne, harde, en soms zelfs blauwe of rode permanente wenkbrauwen uit de jaren ’90? De huidige trend is exact het tegenovergestelde. Natuurlijk ogende wenkbrauwen worden vandaag de dag gecreëerd met de nieuwste schaduw ook wel poedertechniek.

Deze techniek wordt gebruikt om wenkbrauwen voller te maken en volume te geven. Het is de oplossing voor alle brow problemen. Maak je wenkbrauwen voller, breder, langer, strakker of donkerder. Vul kale plekjes op of corrigeer asymmetrische wenkbrauwen. Met pmu powderbrows is alles mogelijk.

Filters are great, but great brows are better

De voordelen van Powder brows

Werkwijze

Het aanbrengen van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicingebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.

We ontvangen je in onze salon op het afgesproken tijdstip. De meeste dames ervaren de behandeling als niet pijnlijk maar voelbaar. 

We bespreken samen met jou al je wensen en geven advies, dan beginnen we met de browmapping. Hierbij meten we alles op de hand van verschillende meetinstrumenten om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij jouw gezicht passen. We epileren de wenkbrauwen indien nodig en tekenen de vorm en de kleur in potlood. Vervolgens geven we jou de spiegel aan zodat je vooraf de vorm kan zien. Indien je nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is.

Indien je akkoord gaat, beginnen we aan de Powder brows. De behandeling zelf duurt gemiddeld 1,5u-2u. We proberen stipt te werken en meestal lukt dat, maar soms kan de behandeling meer tijd vragen dus hou ermee rekening bij je dagplanning dat we zouden kunnen uitlopen.

2 weken voor de behandeling geen verf behandeling

4 weken voor de behandeling geen henna/brow lamination behandeling

2 weken voor de behandeling geen zonnebank/zon

epileren mag van te voren maar is niet nodig

4 weken voor de behandeling geen behandelingen laten uitvoeren zoals microneedling. TCA peeling of andere vormen van peeling met zuren:

24 uur van te voren geen NSAID’s innemen (Ibuprofen/Diclofenac/Naproxen)

Indien mogelijk een aantal dagen voor de behandeling stoppen met bloedverdunners, doe dit altijld in overleg met je huisarts

Gebruik 24 uur voór de behandeling geen alcohol/cafeïne houdende dranken

Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan

Een litteken dat minder dan een jaar oud is

Een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet

Een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is

Op een geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen

Wanneer je onder invloed bent van alcohol of drugs

Wanneer je zwanger bent en/of borstvoeding geeft

Wanneer je bloedverdunners gebruikt (overleg met je huisarts of je een aantal dagen voor de behandeling hiermee mag stoppen)

Het wordt afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

Diabetes

Hemofilie

Chronische huidziekte

Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet

Immuunstoornis

Hart- en vaatafwijkingen


Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op

www.velligtatoeerenenpiercen.nl.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

De houdbaarheid van powderbrows is ongeveer 1,5 tot 2 jaar. De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

Zeer vette huid: tot 6 maanden
Vette tot normale huid: 6-14 maanden
Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt.

Na het zetten van powderbrows kan het resultaat erg donker ogen. Tijdens de genezing zullen de wenkbrauwen beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid.

Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat van je powderbrows is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

Dag 1-4: zeer donker
Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Nieuwe semi-permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en een onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi eind resultaat leiden. Volg daarom de onderstaande instructies goed op.

  • Gebruik geen pleisters, verband of wondspray om de semi-permanente make-up mee af te dekken.
  • 7 dagen geen watercontact.
  • 7 dagen niet aan de wenkbrauwen komen.
  • 7 dagen geen make-up op de wenkbrauwen zelf. (rondom mag wel)
  • 7 dagen niet sporten.
  • 7 dagen niet intensief zweten.
  • 7 dagen geen sauna of zwemmen.
  • Na de behandeling 6 uur lang geen cafeïne 
  • Tot de wenkbrauwen genezen zijn niet zonnen of onder de zonnebank gaan. 3 weken ervoor en erna niet zonnen of onder de zonnebank. Ga je daarna wel in de zon, dan is het belangrijk om je wenkbrauwen elk half uur in de smeren met een factor 50.
  • Tot de wenkbrauwen genezen zijn geen gezichtsbehandelingen. (zoals chemische peeling, hydrafacial, microdermabrasie, enz..)
  • Laat korstjes en velletjes er vanzelf afvallen en trek of pulk hier absoluut niet aan.
  • Kijk ook uit met slapen! Het beste is om op je rug te slapen, totdat de korsten eraf zijn.
  • Koel naar behoefte maar houd de SPMU wel droog en steriel.
  • Neem altijd contact op met een arts als tijdens of direct na het zetten van
  • semi-permanente make-up ernstige allergische reacties of andere lichamelijke klachten optreden.
  • Komt u na 48 uur na het zetten van de PMU bij ons langs met een lichamelijke klacht? Dan verwijzen wij u altijd door naar de huisarts. Ga niet zelf dokteren.
  • Tussen het gebruik van Roaccutane en het toepassen van de powderbrows zouden er vier weken tussen moeten zitten.

 

Let op: Dry healing (droge genezing) is het allerbeste! Hiermee behaal je namelijk het mooiste resultaat. Gebruik hierom geen vaseline of bepanthen op de wenkbrauwen.

De powderbrows kunnen niet toegepast worden bij:

  • Onder de 16 jaar
  • Immunstoornis
  • Zwangere dames
  • Hepatitiespatiënten
  • Diabetespatiënten
  • Patiënten die hart- en vaatziekten hebben
  • Bij gebruik van bloedverdunners
  • U heeft het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling gehad op of rondom de wenkbrauwen.
  • U heeft litteken(s) op/in de wenkbrauwen die minder dan een jaar oud zijn
  • U heeft minder dan 6 weken geleden permanente make-up laten zetten op de wenkbrauwen
  • U heeft minder dan 6 weken geleden oude permanente make-up op uw wenkbrauwen weg laten laseren
  • Geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen
  • Onder invloed van drugs of alcohol
  • Tijdens de zwangerschap
  • U bent allergisch voor de volgende stoffen: nikkel, glycerine, propyleenglycol, Hamamelis Virginiana, PVP, PEG 8, isopropyl palmitaat, titaniumdioxide.

Als je reeds (semi) permanente make-up hebt laten zetten bij een andere salon, dien je eerst een foto van je wenkbrauwen door te sturen via onze WhatsApp service. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we je adviseren over de mogelijkheden.

Helaas is het nog niet mogelijk om nu bij de powderbrow training te volgen. In de toekomst zal dit wel mogelijk zijn.