Huidkliniek Gaaf is de specialist in lasertherapie

Laserontharing

Laserontharing gebruikt lichtpulsen om haarzakjes te vernietigen, vermindert blijvend ongewenste haargroei en werkt voor alle gepigmenteerde haren.
Laserontharing onderbeen Huidkliniek Gaaf

Laserontharing

Laserontharing is een effectieve methode om ongewenste haargroei te verminderen. Een laser geeft een krachtige lichtpuls af, die door het pigment in het haar wordt geabsorbeerd en warmte creëert. Dit vernietigt de haarzakjes, zodat nieuwe haargroei uitblijft. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes, mits de haren gepigmenteerd zijn. Na gemiddeld 6-8 sessies wordt 80-90% van de haargroei permanent gereduceerd. Voorafgaand en na afloop gelden strikte zon- en verzorgingsrichtlijnen.

Wat houdt laserontharing in?

De laser geeft een zeer sterke, korte lichtpuls af. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en wordt vervolgens omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem van het haarzakje. Zodat daar geen nieuwe haar meer kan groeien.
Laserontharing benen Huidkliniek Gaaf

Voor wie is de behandeling geschikt?

Het apparaat is geschikt voor alle huidtypes. Voor donkerder huidtypes hanteren wij een speciale optie op het apparaat die veiliger is op een donkere huid. Alle typen lichaamsbeharing zijn geschikt voor deze behandeling, mits de haren gepigmenteerd zijn. Alle vormen van overbeharing in het gezicht, de armen, benen, borst, rug, oksels en bikinilijn kunnen goed behandeld worden.

Voorzorg laserontharing

Blijf minimaal 4 weken voor de behandeling uit de zon met het te behandelen gebied. Bent u toch bruin, wacht dan liefst nog een aantal weken met de laserbehandeling, tot u uw oorspronkelijke huidskleur weer terug heeft. Bij twijfel of u te bruin bent, kunt u de afspraak beter verzetten.
Als u ernaar streeft om toch in de meest effectieve kuurvorm behandeld te worden (zonder pauze) adviseren wij om tijdens de gehele behandelperiode het te behandelen gebied af te dekken (in geval van lichaam) en/of zorgvuldig zonnebrandcrème met factor 30 of hoger te gebruiken.
Als u besluit om u definitief te laten ontharen, is het belangrijk dat u zelf ruim vier weken van tevoren niet meer epileert, harst of de touwtjesmethode gebruikt! Een ‘leeg’ haarzakje kan namelijk niet behandeld worden. Er zit immers geen target meer in het haarzakje, en het haarzakje warmt niet op.
Het is noodzakelijk dat de haren bij de intake goed zichtbaar (3 mm) zijn voor de huidtherapeut. Dit betekent dat u 2 dagen voor de intake niet mag scheren. Aan de hand van de dikte, kleur en haardichtheid, worden namelijk de instellingen van het apparaat bepaald. Op deze manier kan er veilig behandeld worden.

De behandeling

De behandelduur kan variëren afhankelijk van de grootte van het gebied. De behandeling is niet pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. Het gevoel kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid.

Nazorg laserontharing

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn, de huid kan rood worden en zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen meestal snel, u kunt eventueel wat extra na koelen met een coldpack.
Blijf een week uit directe zon. Gebruik SPF 30+ tijdens de behandelperiode om pigmentverschuivingen te voorkomen.
U kunt de huid insmeren met Aloë Vera of een verzorgende crème.

Haartjes vallen 2-3 weken na de behandeling uit. Nieuwe haren (andere groeicyclus) kunnen zichtbaar worden, dit is normaal.

Knip of scheer doorkomende haren. Vermijd harsen, epileren of de touwtjesmethode.

Na hoeveel behandelingen ziet men resultaat?

Haar groeit in fasen, en alleen haren in de groeifase reageren optimaal op laserbehandelingen. Daarom zijn gemiddeld 6-8 sessies nodig om 80-90% haarreductie te bereiken. Bij mannen kunnen meer sessies nodig zijn vanwege testosteron. Restbeharing of nieuwe haargroei door hormonen blijft mogelijk.